PELEPASAN CUKAI MAKSIMUM RM8,000 SETAHUN

KOD EKSEKUTIF PTPTN BAGI PEMBUKAAN AKAUN BARU /  PENAMBAHAN: 000008949

PEMBUKAAN AKAUN ONLINE
1.Letakkan butiran pendeposit (ibu @ bapa)
2. Letakkan butiran penerima manfaat (anak)
3. Letakkan waris terdekat.
4. Kod Eksekutif PTPTN: 000008949.
5. Bayar Maksima RM8,000 untuk pelepasan cukai.

* Pendeposit yang hendak membuat simpanan pelepasan cukai wajib meletakkan anak sebagai penerima manfaat.

* Pendeposit yang tidak mempunyai anak tidak layak untuk pelepasan cukai.

Bagi pendeposit baru atau lama untuk pelepasan cukai digalakkan klik pertanyaan untuk mendapatkan khidmat nasihat dan semakan sebelum membuka akaun atau penambahan simpanan SSPN PRIME. KESILAPAN membuka akan menyebabkan anda tidak layak bagi pelepasan cukai simpanan.

BAGI MENJAGA KERAHSIAAN DATA PELANGGAN PENGESAHAN MUNGKIN DIPERLUKAN.

PENAMBAHAN DEPOSIT ONLINE
1. Letakkan no akaun SSPN i / SSPN Prime.
2. Letakkan jumlah simpanan.
3. Bayar
4. Simpan resit pembayaran untuk rujukan anda (screenshot atau download) hantar untuk semakan

———————————————————————

*Penambahan deposit juga boleh dilakukan di mana-mana kaunter PTPTN seluruh Malaysia atau kaunter bank yang menjadi ejen PTPTN.

*Sekiranya anda membuat penambahan melalui WEBSITE/ ONLINE FPX / KAUNTER BANK dan belum mendapatkan bantuan daripada staff PTPTN sila hantar resit bayaran untuk semakan transaksi lebih detail sekiranya terdapat masalah bantuan akan diberikan.

*PERINGATAN!! Pihak PTPTN tidak membuat kutipan simpanan secara tunai ataupun bank in secara online ke akaun peribadi, sekiranya terdapat keraguan boleh hubungi atau terus datang ke mana-mana cawangan PTPTN berdekatan.

BAGI MENJAGA KERAHSIAAN DATA PELANGGAN PENGESAHAN MUNGKIN DIPERLUKAN.

 

Muat turun aplikasi myPTPTN, isi maklumat diri dan aktifkan melalui email, lakukan pengesahan eKYC di mana sistem ini lebih selamat dan anda boleh terus menyemak penyata dan membuat penambahan melalui aplikasi myPTPTN.
KOD EKSEKUTIF PENAMBAHAN SIMPANAN: 000008949

Klik penambahan simpanan di myPTPTN, masukan no kad pengenalan, kemudian masukan jumlah simpanan serta Kod Eksekutif PTPTN: 000008949 dan buat pembayaran melalui FPX myPTPTN.

PEMENANG CABUTAN SIMPANAN SSPN I/PRIME

Jom menyimpan di SSPN i/Prime, selain menyimpan anda boleh mendapatkan pelepasan cukai maksimum RM8,000, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan SSPN i serta dividen simpanan yang kompetitif, paling penting simpanan anda dijamin 100% oleh kerajaan